
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 porce kuřecího masa (nejlépe stehen)
- 250 g čerstvých hříbků nebo mražených hříbků
- 100 g másla
- 2 cibule
- 5 stroužků česneku
- 200 ml smetany ke šlehání
- 1 žloutek
- tymián
- bobkový list
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
V kastrůlku rozehřejeme polovinu másla, přidáme hříbky a podusíme je doměkka (na skus). Osolíme a dáme stranou.
-
V silnostěnném kastrolu rozpustíme zbylé máslo a maso na něm opečeme ze všech stran dozlatova.
-
Podlijeme trochou vody a teprve nyní maso osolíme, opepříme a vsypeme drobně nasekanou cibuli, plátky česneku a koření.
-
Přiklopíme, zmírníme teplotu a dusíme asi hodinu. Průběžně podléváme.
-
Měkké maso vyjmeme, do omáčky přilijeme smetanu rozšlehanou se žloutkem a podušené houby, promícháme, vrátíme maso a vše prohřejeme.
-
Pokrm již nevaříme.
Poznámka od kuchařky
Z mých výstřižků; podle grafické úpravy tipuji na časopis Apetit.
Kuchařka: Eliza









