Kuře KENTUCKY na žampionech

80
- reklama -

Suroviny
4-6 porcí

1,4 kg selské kuře
0,5 kg čerstvých žampionů
koření KENTUCKY od KOTÁNY
1 malá cibule
sůl
pepř
masox
olej
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Kuře naporcujeme dle vlastních požadavků a zvyků, posolíme a vetřeme v oleji rozmíchané koření KENTUCKY.

  2. Dáme odležet do lednice a mezi tím si nakrájíme žampiony na plátky.

  3. Kuře naskládáme do pekáče lehce podlijeme vodou a posypeme polovinou nakrájených žampionů, poklademe oříšky másla a dáme zakryté péct do trouby.

  4. Pečeme pomalu cca 1,5 hodiny a poléváme výpečkem.

  5. Po dopečení vložíme do výpečku zbytek žampionů a lehce podusíme.

  6. V hrnci uvaříme jasmínovou rýži do které pro chuť vmícháme také trochu pokrájených žampionů.

  7. Vzniklou omáčku můžeme zahustit instantní jíškou a nebo vůbec ne, záleží jak nám to vyhovuje. Příloha jasmínová rýže nebo brambor.