
- reklama -
Suroviny
4-6 porcí
- 1,4 kg selské kuře
- 0,5 kg čerstvých žampionů
- koření KENTUCKY od KOTÁNY
- 1 malá cibule
- sůl
- pepř
- masox
- olej
- máslo
Postup přípravy receptu
-
Kuře naporcujeme dle vlastních požadavků a zvyků, posolíme a vetřeme v oleji rozmíchané koření KENTUCKY.
-
Dáme odležet do lednice a mezi tím si nakrájíme žampiony na plátky.
-
Kuře naskládáme do pekáče lehce podlijeme vodou a posypeme polovinou nakrájených žampionů, poklademe oříšky másla a dáme zakryté péct do trouby.
-
Pečeme pomalu cca 1,5 hodiny a poléváme výpečkem.
-
Po dopečení vložíme do výpečku zbytek žampionů a lehce podusíme.
-
V hrnci uvaříme jasmínovou rýži do které pro chuť vmícháme také trochu pokrájených žampionů.
-
Vzniklou omáčku můžeme zahustit instantní jíškou a nebo vůbec ne, záleží jak nám to vyhovuje. Příloha jasmínová rýže nebo brambor.
Kuchař: Colombo65








