Kuře grilované v troubě

323
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 středně velké kuře
sůl
máslo
grilovací koření

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné a omyté kuře nakrájíme na čtvrtky, papírovou utěrkou je osušíme a konce křidélek podstrčíme dospod pod horní část křídla, aby netrčely a nepřipalovaly se. Takto připravené maso mírně posolíme, posypeme grilovacím kořením, nebo směsí koření podle své chuti (pak ale jsme opatrnější se solením). Potřeme připraveným rozpuštěným máslem. Můžeme nechat hodinu odležet.

  2. Porce položíme na mřížku a grilujeme 15 minut, porce otočíme a z druhé strany grilujeme opět 15 minut. Celé to zopakujeme ještě jednou, takže grilujeme 4 x 15 minut, celkem tedy hodinu. Během grilování potíráme máslem.

  3. Do kuřete nepícháme vidličkou, otáčíme pomocí kleští. Místo kuřete můžeme použít 4 větší stehna nebo 4 zadní kuřecí čtvrtky. Pokud použijeme stehna, dobu grilování pokaždé o minutu zkrátíme (z 15 minut na 13-14 minut, podle velikosti stehen).

Poznámka od kuchařky

Nemáme-li doma žádnou vhodnou grilovací směs, smícháme 1/2-1 díl pepře, 2-3 díly sladké papriky, 1 díl soli, špetku sušeného rozemnutého oregana, dobře promícháme a použijeme jako grilovací koření.