Kuře galského vinaře

68
- reklama -

Suroviny

4 kuřecí prsní řízky
4 špalíčky nivy
4 plátky šunky nebo slaniny
4 růžičky brokolice (povařené 2-3 minuty ve slané vodě)
4 lžičky dijonské hořčice
4 stroužky česneku
olej na opékání
na omáčku:
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
1 nasekaný stroužek česneku
1 lžíce dijonské hořčice
1/2 bylinkové kostky
100 ml bílého vína
1 kostka cukru

Postup přípravy receptu

  1. Maso rozklepeme, osolíme, z jedné strany potřeme dijonskou hořčicí, poklademe plátkem šunky, brokolicí, nivou a plátečky česneku (viz foto). Zavineme do závitků, sepneme jehlami, párátky, provázkem, skřipci – čímkoli jsme zvyklí a opečeme na rozpáleném oleji dozlatova (asi 15-20 minut, aby se maso uvnitř propeklo).

  2. Opečené maso vyndáme a zabalíme do alobalu. Z pánve odstraníme přebytečný tuk – ponecháme 1-2 lžíce výpečku, necháme rozpustit máslo a zavonět česnek.

  3. Potom zasypeme moukou, prosmahneme, zalijeme vínem a vodou, přidáme hořčici, kostku cukru a bylinkovou kostku.

  4. Uvaříme hladkou omáčku, kterou podáváme k masu.

Poznámka od kuchařky

Pokrm pochází z mojí oblíbené restaurace Pastička v Praze 2.