
- reklama -
Suroviny
- 4 kuřecí prsní řízky
- 4 špalíčky nivy
- 4 plátky šunky nebo slaniny
- 4 růžičky brokolice (povařené 2-3 minuty ve slané vodě)
- 4 lžičky dijonské hořčice
- 4 stroužky česneku
- olej na opékání
- na omáčku:
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 nasekaný stroužek česneku
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1/2 bylinkové kostky
- 100 ml bílého vína
- 1 kostka cukru
Postup přípravy receptu
-
Maso rozklepeme, osolíme, z jedné strany potřeme dijonskou hořčicí, poklademe plátkem šunky, brokolicí, nivou a plátečky česneku (viz foto). Zavineme do závitků, sepneme jehlami, párátky, provázkem, skřipci – čímkoli jsme zvyklí a opečeme na rozpáleném oleji dozlatova (asi 15-20 minut, aby se maso uvnitř propeklo).
-
Opečené maso vyndáme a zabalíme do alobalu. Z pánve odstraníme přebytečný tuk – ponecháme 1-2 lžíce výpečku, necháme rozpustit máslo a zavonět česnek.
-
Potom zasypeme moukou, prosmahneme, zalijeme vínem a vodou, přidáme hořčici, kostku cukru a bylinkovou kostku.
-
Uvaříme hladkou omáčku, kterou podáváme k masu.
Poznámka od kuchařky
Pokrm pochází z mojí oblíbené restaurace Pastička v Praze 2.
Kuchařka: Eliza









