Kuře babího léta

52
- reklama -

Suroviny

horní kuřecí stehna
olivový olej
cibule
mrkev
dýně Hokaido
kukuřičný škrob
červené víno
bobkový list
rozmarýn
tymián
sůl
pepř
brambory

Postup přípravy receptu

  1. V hlubší pánvi na rozehřátém oleji opečeme osolená kuřecí stehna z obou stran dozlatova, asi 2-3 minuty z každé strany. Přeneseme do pekáče. Ve výpeku opečeme cibuli doměkka, přidáme mrkev a dýni hokaido na kostičky a asi ještě 5 minut opékáme.


    Zobrazit celý recept

  2. Zasypeme škrobem, přidáme bobkový list a bylinky, promícháme a zalijeme červeným vínem. Směs přivedeme k varu a přemístíme k masu. Přidáme na kostičky pokrájené brambory, osolíme a opepříme, podlijeme horkou vodou.

  3. Důkladně promícháme a dáme péct do trouby vyhřáté na 220°C asi na 3/4 hodiny. Odkryjeme víko a pečeme dalších 10-15 minut, aby šťáva mírně zhoustla. Odstraníme bobkový list a můžeme podávat.