
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 kuře
- 3 bobkové listy
- 10 kuliček nového koření
- 10 kuliček celého pepře
- tymián
- jalovec
- sůl
- cibule
- česnek
- směs koření na pečené kuře
- masox
- 1 hlávka červeného zelí ( nebo bílé )
- pepř
- cibule
- kmín
- majoránka
- ocet
- hladká mouka
- Příloha : bramborové knedlíky
Postup přípravy receptu
-
Kuře omyji, naporcuji, málo osolím a potřu směsí na kuře.
Pekáč vystelu cibulí a česnekem, posypu kořením, jako na divočinu, viz rozpis, a trochou oleje a osmahnu.
Pak přidám kuře, podliji vodou, přidám kostku masoxu a peču do měkka při 180°C v horkovzduchu do měkka. Pak vyjmu, zapráším moukou, jen trochu a povařím a vrátím maso. -
Zelí zbavím košťálu, pokrájím, na vále ho posypu solí, pepřem a kmínem, majoránkou a promnu.
Nakrájím cibuli, česnek, osmahnu, do toho přidám zelí, ocet, cukr a podliji vodou.
Vařím do měkka, nechám vysmahnout vodu a zapráším hladkou moukou.
K tomu bramborové knedlíky.
Poznámka od kuchařky
Doufám, že vám bude chutnat.
Kuchařka: santa