
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 větší kuře
- cibule
- 1 stroužek česneku
- hořčice
- kečup
- 1 lžíce Worcestrové omáčky
- pepř
- olej
- 1/2 lžičky zázvoru
- kousek másla
Postup přípravy receptu
-
Kuře naporcujeme, osolíme a poklademe do pekáče se třemi lžícemi oleje.
-
Ve větším hrníčku rozmícháme přibližně 1:1 hořcici s kečupem, půl lžičky zázvoru, stroužek propasírovaného česneku, velkou lžíci worchestru a špetku pepře.
-
Vzniklé „bláto“ naneseme na kuře tak, že prakticky není pod nánosem vidět. Směs může být i kolem kuřete v pekáči, je to nakonec vynikající sos.
-
Na to poklademe kolečka cibule a pár kousků másla.
-
Pak se vše upeče za občasného podlévání. Toto kuře dělám většinou na silvestra. Je to tak pro čtyři strávníky. Podávám to tak, že kuře nechám v pekáči, kolem kterého se sesedneme, každý si na svůj talíř vezme co chce a do sosu v pekáči se namáčí chléb nebo jiné pečivo, které k tomu podávám.
Kuchař: baart