Kuře ala bárt

62
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 větší kuře
cibule
1 stroužek česneku
hořčice
kečup
1 lžíce Worcestrové omáčky
pepř
olej
1/2 lžičky zázvoru
kousek másla

Postup přípravy receptu

  1. Kuře naporcujeme, osolíme a poklademe do pekáče se třemi lžícemi oleje.

  2. Ve větším hrníčku rozmícháme přibližně 1:1 hořcici s kečupem, půl lžičky zázvoru, stroužek propasírovaného česneku, velkou lžíci worchestru a špetku pepře.

  3. Vzniklé „bláto“ naneseme na kuře tak, že prakticky není pod nánosem vidět. Směs může být i kolem kuřete v pekáči, je to nakonec vynikající sos.

  4. Na to poklademe kolečka cibule a pár kousků másla.

  5. Pak se vše upeče za občasného podlévání. Toto kuře dělám většinou na silvestra. Je to tak pro čtyři strávníky. Podávám to tak, že kuře nechám v pekáči, kolem kterého se sesedneme, každý si na svůj talíř vezme co chce a do sosu v pekáči se namáčí chléb nebo jiné pečivo, které k tomu podávám.