
- reklama -
Suroviny
3 porce
- 3 kuřecí stehna
- 2 cibule
- 12 kuliček jalovce
- sůl
- 3 bobkové listy
- 15 g slaniny
- 1/2 sáčku mražené zeleninové směsi (mrkev, petržel, celer)
- lžička oleje
- hrnek vody
Postup přípravy receptu
-
Stehna z obou stran osolíme, slaninu nakrájíme na malé kostičky a cibuli nadrobno.
-
Do pekáčku dáme lžičku oleje, přidáme slaninu, bobkové listy, jalovec, zeleninu a navrch položíme osolená stehna.
-
Podlijeme hrnkem vody a pečeme dozlatova za občasného podlévaní, případně přidáme vodu. Šťávu jsem nezahušťovala, ale je to samozřejmě možné, dle chuti. Podávala jsem s rýží.
Kuchařka: Lenka Škulinová









