Kuře à la bažant

44
- reklama -

Suroviny

1 kuře (naporcované nebo 4 stehna)
150 g slaniny
2 cibule
4 bobkové listy
8 kuliček nového koření
10 kuliček jalovce
1 lžička rozmarýnu (sušeného)
máslo
hladká mouka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky a vložíme spolu s máslem a veškerým kořením do pekáče. Na sporáku na mírnějším plameni restujeme asi 10 minut, dokud vše nepustí svoje chutě a vůně.


    Zobrazit celý recept

  2. Kuře osolíme a vložíme opéct do pekáče k základu. Podlijeme trochou vody, přiklopíme a vložíme do trouby rozpálené na 200°C. Pečeme 40 minut, během té doby maso obrátíme a nakonec odkryjeme a dopečeme.

  3. Maso vyjmeme ( udržujeme v troubě ) , pekáč přendáme opět na sporák a zprudka vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, orestujeme, podlijeme, dobře rozmícháme a necháme provářet půl hodiny. Pak maso vrátíme zpět a prohřejeme. Podáváme s bramborovým knedlíkem.

Poznámka od kuchařky

Takovýmto způsobem připravujeme doma i bažanty nebo divoké kachny.

Našla jsem tu dva recepty, které jsou hodně podobné ( původně jsem chtěla přidat pouze fotky ), ala já připravuji jinak základ ( myslím, že se to chuťově určitě vyplatí ), tak dávám i moji verzi.

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/