
- reklama -
Suroviny
4-5 porcí
- 1 Kürbis (hokaido)
- 2 střední brambory
- 2-3 stroužky česneku
- 1 PL polévkového koření
- 1,5 KL kari koření
- smetana ke šlehání
- sůl
- pepř
- olivový olej
Postup přípravy receptu
-
Dýni rozkrojíme a vydlabeme semínka, brambory oloupeme a společně s dýní nakrájíme na kostky. Do hrnce si dáme trochu olivového oleje a zeleninu s oloupaným česnekem trochu osmažíme.
-
Zalijeme jedním litrem vody, přidáme koření a necháme 45 minut vařit (dokud není dýně zcela měkká). Celou směs následně rozmixujeme mixérem na hladký krém. Dochutíme solí a pepřem a na závěr zjemníme smetanou.
-
Servírujeme s osmaženými dýňovými semínky nebo jen zasypeme bylinkami.
Poznámka od kuchařky
Tento recept jsem si dovezl od známých z Německa a i když jsem předtím nikdy dýně nejedl, tuto variantu jsem si opravdu zamiloval.
Kuchař: dzavy