
- reklama -
Suroviny
4-5 porcí
- kuřecí špalíčky (stehýnka, křídla)
- 1 kg oloupaných brambor nakrájených na půlkolečka
- 1/2 kg sladké mrkvičky (nakrájené na kolečka)
- 2 cibule (též na půlkolečka – pokud lze koupit jarní cibulku
- dávám celý svazek)
- 2-3 červené papriky (nakrájené na proužky)
- kukuřice
- grilovací koření
- trochu oleje
- smetana 33%
- oříšek másla
Postup přípravy receptu
-
Máslem vymažeme pekáček či zapékací mísu, vše nakrájíme, promícháme a nasypeme do pekáčku, navrch položíme kousky kuřátka. To si naložíme den předem do grilovacího koření, původní recept byl potírat ho kořením těsně před vložením do trouby. Naložené je lepší.
-
Pečeme, průběžně potíráme kořením smíchaným v oleji a po 30 – 40 min. nalijeme na masíčko smetanu.
-
Pečeme tak dlouho, až budou brambůrky i masíčko měkké.
Poznámka od kuchařky
Tento recept je převzatý od kamarádky, vždy každému chutnal, snad někomu příjde vhod. Kdo má rád ostřejší jídla, přidejte do koření pálivou papriku či chilli, fantazii se meze nekladou. Dobrou chuť.
Kuchařka: Lenka Lejskova