
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 porce kuřete
- sůl
- pepř
- 1 lžička sladké papriky
- 1 stroužek česneku
- 3 lžíce oleje
- 1 lžíce másla
- 1 dcl vývaru
- 3 dcl červeného vína
- 1 lžíce kečupu
- 100 g zakysané smetany
- 1/2 lžičce tymiánu
- 1/2 lžíce bazalky (sušené)
- 1/2 citronu
Postup přípravy receptu
-
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme paprikou, tymiánem a bazalkou.
-
Pánev vytřeme česnekem, rozehřejeme olej a máslo a vložíme maso. Opečeme, podlijeme vývarem a 2 dcl vína a dusíme pod poklicí.
-
Pak maso vyjmeme, do výpeku přilijeme zbytek vína, přidáme lžíci kečupu, smetanu, omáčku promícháme, provaříme.
-
Dochutíme citronem a dosolíme, vložíme zpět maso a prohřejeme.
-
Omáčku jsem trochu zahustila hotovou jíškou.
Poznámka od kuchařky
Recept jsem i s jeho názvem našla v kalendáři Česká kuchyně z roku 2008 a malinko jsem si jej upravila.
Podávala jsem s haluškami, které jsem objevila u dcery v mrazáku.
Kuchař: Iriska









