
- reklama -
Suroviny
- Kuře cca 1,5 kg
- slunečnicový olej
- pepř
- sůl
- podravka
- 8-10 stroužků česneku (dle velikosti)
- 2 velké cibule
- kmín
- 1 dcl vody
Postup přípravy receptu
-
Kuře si naporcujeme na menší díly.
-
Na oleji v hrnci osmahneme do sklovata cibuli nakrájenou najemno. Na to vložíme osolené a opepřené kuřecí díly a ze všech stran opečeme. Po krátkém opečení lehce posypeme podravkou a podlijeme 1 dcl vody. Přidáme kmín (já dávám docela hodně) a dusíme pod pokličkou do měkka. Maso ještě krásně pustí šťávu. Asi 10 minut před koncem propasírujeme česnek. Nebojte se toho množství, po 10 minutách dušení ztratí na palčivosti. Krásně nám zahustí vynikající šťávičku.
-
I když se nabízí jako příloha rýže, tak u tohoto receptu doporučuji brambory (nejlépe šťouchané). P.S. Maminka toto jídlo vařila z kuřecích ořezů ve velkém kastrolu, ale mám pocit, že tam bylo víc masa. Dobrou chuť!
Kuchařka: BILKOVAI