Kung-pao dle české hospůdky

52
- reklama -

Suroviny
2 porce

200 g kuřecích prsou
cca 1/2 pórku
3 polévkové lžíce nakládané kapie
50 g burských oříšků
1 vejce
2 lžíce škrobu
cca čajová lžíčka koření na čínu
sůl
pepř
cukr
bílé víno nebo dezertní víno
sójová omáčka
olej

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a naložíme do směsky vajec, škrobu, soli, pepře, koření na čínu a lžičky cukru.


    Zobrazit celý recept

  2. Promícháme a necháme cca hodinu v lednici odležet.

  3. Poté prudce smažíme ve vyšší vrstvě oleje a jednotlivé kousky oddělujeme vařečkou.

  4. Olej slijeme, přidáme buráky, krátce osmažíme a přisypeme pórek nakrájený na kolečka a kápii.

  5. Po krátkém osmažení zastříkneme sójovkou a bílým vínem či vermutem.

  6. Pokud použijeme bílé víno, tak je možné chuť doladit špetkou cukru.

  7. Místo kuřecího je možné použít i vepřovou kýtu, tam ale doporučuji naložit přes noc a místo soli použít trochu glutasolu.

Poznámka od kuchařky

NEJEDNÁ SE O AUTENTICKÝ ČÍNSKÝ RECEPT, ALE O VARIACI, KTEROU ZNÁ ASI KAŽDÝ Z MENU ČESKÝCH RESTAURACÍ. Proto prosím vyznavače tradiční čínské kuchyně o shovívavost:-). I z tohoto důvodu je zvolena klasicky česká příloha v podobě hranolek. Sůl můžete vyměnit za glutasol, já ho ale nepoužívám.

Původně jsem chtěla jen přiložit foto ke stávajícím receptům, ale stejný jsem nenašla.