Suroviny
2 porce
- 200 g kuřecích prsou
- cca 1/2 pórku
- 3 polévkové lžíce nakládané kapie
- 50 g burských oříšků
- 1 vejce
- 2 lžíce škrobu
- cca čajová lžíčka koření na čínu
- sůl
- pepř
- cukr
- bílé víno nebo dezertní víno
- sójová omáčka
- olej
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a naložíme do směsky vajec, škrobu, soli, pepře, koření na čínu a lžičky cukru.
-
Promícháme a necháme cca hodinu v lednici odležet.
-
Poté prudce smažíme ve vyšší vrstvě oleje a jednotlivé kousky oddělujeme vařečkou.
-
Olej slijeme, přidáme buráky, krátce osmažíme a přisypeme pórek nakrájený na kolečka a kápii.
-
Po krátkém osmažení zastříkneme sójovkou a bílým vínem či vermutem.
-
Pokud použijeme bílé víno, tak je možné chuť doladit špetkou cukru.
-
Místo kuřecího je možné použít i vepřovou kýtu, tam ale doporučuji naložit přes noc a místo soli použít trochu glutasolu.
Poznámka od kuchařky
NEJEDNÁ SE O AUTENTICKÝ ČÍNSKÝ RECEPT, ALE O VARIACI, KTEROU ZNÁ ASI KAŽDÝ Z MENU ČESKÝCH RESTAURACÍ. Proto prosím vyznavače tradiční čínské kuchyně o shovívavost:-). I z tohoto důvodu je zvolena klasicky česká příloha v podobě hranolek. Sůl můžete vyměnit za glutasol, já ho ale nepoužívám.
Původně jsem chtěla jen přiložit foto ke stávajícím receptům, ale stejný jsem nenašla.