Kung pao

74
- reklama -

Suroviny

vepřová kýta
sůl
vejce
solamyl
olej
chilli papričky
arašídy
vepřový vývar (B – z bílých kostí)
sojová omáčka
cukr
glutasol
dezertní víno

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na kostičky, osolíme a promícháme s vejci a částí máčeného škrobu, necháme odležet.

  2. Na pánvi rozehřejeme olej a maso za stálého míchání opečeme.

  3. Přidáme chilli papričky, arašídy, zamícháme a zalijeme zálivem z vývaru B, sojové omáčky, cukru, glutasolu, zbylé části škrobu a vína.

  4. Zamícháme a krátce podusíme.

  5. Podáváme s rýží.

Poznámka od kuchařky

Velmi výborné jídlo. Jestli mohu doporučit, nedávejte víno ani arašídy a místo vepřového masa použijte makrobiotické maso šmakoun…