Kuličky z mletého masa s dresinkem Jana

69
- reklama -

Suroviny

Masové kuličky:
500 g mletého masa
1 vejce
koření grilovací (podle chuti, např. hotové směsi: country, pašerácké,…)
sůl (záleží na koření)
Dresink:
250 g polotučného tvarohu
400 ml majonézy
3 rovné lžíce kari
mandarinkový kompot

Postup přípravy receptu

  1. Maso promícháme s vejcem a kořením a utvoříme kuličky asi 2 cm v průměru.

  2. Dáme je na pekáč a upečeme v troubě.

  3. Zatím připravíme dresink. Kompot scedíme, ovoce pokrájíme na malé kousky.

  4. Šťávu smícháme s tvarohem, majonézou a kari kořením a dobře ušleháme.

  5. Nakonec do omáčky vrátíme nakrájené ovoce.

  6. Masové kuličky napichujeme na jehly nebo párátka a namáčíme v dresinku. Jíme s rodinou nebo s přáteli, jelikož každý namáčí olízanou jehlu znovu do dresinku. Nebo každý dostane svou misku dresinku.

Poznámka od kuchařky

Obměna: je-li maso tučnější, nejdříve kuličky uvaříme ve vodě, tam se vyvaří část mastnoty a pak teprve krátce zapečeme.