
- reklama -
Suroviny
4 – 5 porcí
- 500 g mletého masa (míchaného, nebo jen vepřové)
- 100 g anglické slaniny
- 1 cibule
- 1 vejce
- 1 velká lžíce plnotučné hořčice
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička koření na mletá masa
- sůl
- pepř
- 2 – 3 lžíce strouhanky
- olej
- 6 – 8 šalotek
- 2 cuketky (malé)
- 1 sladká kapie
- 6 – 8 rajčat
- 8 žampionů (menších)
- 4 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- mletý kmín
- bylinky (podle chuti)
- olivový olej (nebo slunečnicový)
Postup přípravy receptu
-
Do mletého masa drobně nakrájíme cibuli, slaninu a přidáme všechny ostatní suroviny.
-
Řádně promícháme a namočenýma rukama děláme kuličky, které dáme do pekáčku vytřeného olejem.
-
Vložíme do vyhřáté trouby, na 190 -200°C asi na 20 – 25 minut. Občas promícháme, aby se kuličky opekly ze všech stran.
-
Mezitím si nakrájíme oloupané žampiony, cuketu, šalotku a kapii na větší kousky, osolíme, trochu opepříme, přidáme kmín, bylinky, zakápneme olejem a promícháme.
-
Zeleninu se žampiony nasypeme do pekáčku ke kuličkám, snížíme teplotu na 180°C a a pečeme ještě 10 – 15 minut. Na posledních 5 minut přidáme nakrájená rajčata.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s bagetou, kuskusem, nebo i s rýží.
Kuchařka: mysulka