
- reklama -
Suroviny
- 500 g mletého masa (měla jsem směs vepřového a hovězího)
- 1 syrový brambor
- sůl
- pepř
- 1 vejce
- 500 g hlívy ústřičné
- 1 cibule
- olej
- červená mletá paprika pálivá případně i feferonka
- trochu majoránky
- 2-3 stroužky česneku
- voda
- Na zahuštění (kdo chce):
- trochu polohrubé mouky
- voda
Postup přípravy receptu
-
Do mletého mäsa vmiešame soľ, čierne korenie, na jemno nastrúhaný zemiak a vajce. Formujeme guličky o priemere cca 3 cm, ktoré opekáme na oleji.
-
Na to istom oleji osmažíme pokrájanú cibuľu, pridáme mletú papriku a pretlačený cesnak, hlivu – umytú a pokrájanú, okoreníme, osolíme, prípadne aj štipku feferónového krému a podlejeme trochou vody.
-
Keď to vrie, vložíme osmažené mäsové guličky a varíme cca 20 minút.
-
Pred koncom pridáme majoránku, dochutíme, pripravíme z polohrubej múky a vody záklechtku, ktorým to trochu zahustíme – nie je podmienkou a prevaríme.
Poznámka od kuchařky
Podávame s ryžou, cestovinou, zemiakovou kašou a pod.
Kuchař: magdalenka









