Kuličky pro návštěvu

81
- reklama -

Suroviny

1 kg mraženého krůtího masa měšťanského (běžně k dostání v Kauflandu nebo Hypernově)
pytlík sezamového semínka – 100 g
strouhanka cca 10-12 lžic
vegeta
1 vejce
solamyl (ale není nutný)
200-250 g nivy
červená paprika
bylinky:
petrželka
pažitka
oregáno
sůl
fritovací olej
Na marinádu:
2 zakysané smetany krémové
2 stroužky česneku
2-3 lžíce tatarky
lžíce ostré zeleninové pomazánky Harissa od Hamé (kupuji v Tescu)
sůl
sušená feferonka
petrželka
pažitka
tymián
bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme kuličky. Rozmražené měšťanské maso dáme do misky. Postupně přidáme 1 vejce, 2 lžíce solamylu, sůl, podravku, půl pytlíku sezamového semínka, hodně nakrájené petrželky nadrobno nebo i jiných bylinek, nastrouhanou nivu, na kousíčky nakrájenou červenou papriku a zahustíme strouhankou, aby šly dělat kuličky. Směs by se měla trochu lepit (pomůžeme si mokrýma rukama) a obalíme na talířku ve strouhance smíchané s půl pytlíkem sezamového semínka. Pokud dáte moc strouhanky, tak je dobré maso zředit 10° pivem. Budou krásně nadýchané.

  2. Smažíme ve friťáku dozlatova.

  3. Mezitím si připavíme marinádu. Do misky dáme zakysanou smetanu, jednu sušenou malinkou feferonku nakrájenou na jemno, tatarku, protlačený česnek, sůl, harissu a bylinky (ale nemusí být).

  4. Mezitím se nám usmaží kuličky, které vyjmeme a dáme na ubrousek odkapat. Ty potom napichujeme na párátka.

  5. Podáváme s marinádou, do které tyto kuličky namáčíme. Tyto kuličky vždycky zmizely ze stolu první. Zkuste připravit svým známým a ti Vás budou milovat 🙂

Poznámka od kuchařky

Samozřejmě místo kupovaného mletého masa si můžete koupit kus kuřecího nebo krůtího a pomlít doma, ale směs musí být úplně rozmělněná 🙂