Kulér

640
- reklama -

Suroviny

cukr (písek, krystal)
voda

Postup přípravy receptu

  1. Na pánev, nejlépe se silným dnem, dáme cukru tolik, aby bylo pokryté dno vrstvou do 5 mm.


    Zobrazit celý recept

  2. Dáme na plamen. Zahříváme, nemícháme. Když se cukr začne tavit (napřed zesklovatí, pak začne žloutnout) snížíme plamen a když karamel začne hnědnout s citem mícháme, že aby se pokud možno netvořily hrudky. Zahřiváme do momentu až je hmota tmavě hnědá a z pánve se začíná kouřit.

  3. Odstavíme z plamene (chvilku počkáme) a zalejeme vodou (horkou).
    P O Z O R!!! PRSKÁ, PAŘÍ, PÁÁÁLÍ!!!
    Hmotu, teď už kulér rozmícháme, případně ztuhlou hmotu rozvaříme a doředíme vodou dle potřeby.

    Poznámka:
    Kulér má hustotu asi jako med; není sladký, spíše nakyslý a za normálních podmínek se nekazí a vydrží roky. Před použitím je vhodné naředit ho vodou (alkoholem, šlehačkou), lépe se pak zapracuje do dalšího produktu.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: Obecně známý postup

Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíše to do komentářů, tak se asi neurazím…

Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…

Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…

Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…