Kulajda z nakládaných a čerstvých žampionů

73
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 vetsi cibule, nakrajena na jemno
olej
6 velkych bramboru, oloupanych a nakrajenych na kosticky
1/2 CL mleteho kminu
sul, pepr
2- 3 bobkove listy
4 kulicky noveho koreni
500 g cerstvych zampionu, oloupane a nakrajene
1 sklenka nakladanych malych zampionu ve sladkokyselem nalevu
trochu cerstveho kopru, nasekat
asi 300 ml slehacky
vegeta, koreni
4 vajíčka, varena
maslo a hladka mouka na jisku

Postup přípravy receptu

  1. Na trosce oleje orestujeme cibuli a kmin. Pridame brambory, bobkove listy, nove koreni a zalijeme vodou tak, aby brambory byly ponorene. Varime temer do zmeknuti.


    Zobrazit celý recept

  2. Vyndame bobkove listy,nove koreni a pridame oboji zampiony. Po chvilce vareni pridame slehacku. Jeste nechame na mirnem teple. Pridame kopr. Mezitim pripravime z masla a mouky jisku. Kdyz je hotova, opatre nalevame do polevky a stale michame. Polevku varime do zhoustnuti.

  3. Ochutname a dochutime soli, peprem a vegetou.

  4. Servirujeme s varenym rozpulenym vajickem.

Poznámka od kuchařky

Ja jsem do polevky nedavala ocet, ale nalila jsem tam ten nalev z hub a bylo to skvele.