
- reklama -
Suroviny
- 3 hrnky kukuřice
- 1/2 batátu
- hrst nastrouhané petržele
- 2 KL ghí
- kousek pórku
- cca 130 ml ovesné smetany
- sůl
- jarní cibulka na ozdobu
Postup přípravy receptu
-
Batát okrájíme a nastrouháme. Pórek nakrájíme nadrobno.
-
V kastrůlku rozehřejeme ghí a orestujeme na něm pórek. Přidáme batát s petrželí a necháme chvilku restovat (podle potřeby podlijeme trochou vody).
-
Přidáme kukuřici a přilijeme vodu tak, aby kukuřice byla ponořená. Vaříme, než je kukuřice měkká.
-
Rozmixujeme ponorným mixérem, pokud se nám vyvařila voda, můžeme ji přilít. Přidáme smetanu, osolíme a necháme přejít varem.
-
Na talíři ozdobíme jarní cibulkou.
Poznámka od kuchařky
Vhodnost dle zavedených surovin.
Vynikající nejen pro děti 🙂
Kukuřici jsem měla mraženou.
Kuchařka: Johanka128