
- reklama -
Suroviny
4 porce
- Na polévku:
- 25 g másla
- 1 malá cibule, nakrájená nadrobno
- 1 stroužek česneku, drcený
- menší konzerva hrášku
- 1 malá červená paprika, nakrájená na kostičky
- 1500 ml zeleninového vývaru
- 300 g konzerva kukuřice, slitá
- tabasco, podle chuti
- ½ lžičky mletého zázvoru
- sůl
- pepř
- Na česnekové krutony:
- 2 plátky bílého chleba zbavené kůrky a rozřezané na kostičky
- 2 stroužky česneku, drcené
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
Postup přípravy receptu
-
V hrnci na 25 g másla osmažte cibuli, stroužek česneku.
-
Přidejte červenou papriku bez jádřince, kukuřici a hrášek.
-
Zalijte zeleninovým vývarem ve kterém jsme rozkvedlali 2 lžíce kukuřičné mouky, přiveďte k varu a nechte 15 minut mírně probublávat.
-
Přidejte pár kapek tabasca a zázvor.
-
Dochuťte solí a pepřem.
-
Podávejte s česnekovými krutony (v míse smíchejte 2 stroužky česneku se 2 lžícemi olivového oleje a solí, přidejte kostičky chleba, zlehka promíchejte a nasucho je opékejte v nepřilnavé pánvi).
Poznámka od kuchařky
Mexická inspirace, které říkám též bolivijská polévka a to podle barev na vlajce Bolivie.
Kuchař: evosheek