
- reklama -
Suroviny
- 3 cibule
- máslo (může být i sádlo)
- sušené hříbky
- jedna mrkev
- jedna petržel
- kousek celeru
- jeden větší brambor
- zeleninový vývar
- 1 vejce
- 1 lžíce polohrubé mouky
- petrželka
- sůl
Postup přípravy receptu
-
V hrnci na kousku másla osmažíme do růžova jednu pokrájenou cibuli, na ní lehce osmažíme dvě hrsti sušených hřibů, nastrouhanou kořenovou zeleninu, nadrobno pokrájený brambor a zalijeme zeleninovým vývarem.
-
Než se povaří, připravíme si nočky z jednoho vajíčka, které rozmícháme v hrnečku, přisolíme, přidáme nadrobno posekanou petrželku a trochu polohrubé mouky tak, aby vzniklo polotuhé těstíčko.
-
Lžičkou vykrajujeme malé nočky (kudrbánky), které do polévky zavaříme.
-
Na pánvičce na másle osmažíme dozlata zbylé dvě nadrobno pokrájené cibule a vmícháme do uvařené polévky.
Poznámka od kuchařky
Je to taková dost příjemná kombinace bramborové nezahuštěné a cibulové polévky, název zřejmě krajový, nikde jsem se s ním nesetkala.
Kuchařka: hosta









