Kuba z pohankových lupínků

64
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 sáček pohankových lupínků
3 větší hrsti sušených hub
2 lžičky houbového koření
2 vejce
sůl nebo vegeta
mletý pepř z mlýnku
6 dkg másla nebo sádla
2-3 stroužky časneku
trochu majoránky

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrůlku namočíme houby, aby byly celé potopené, můžeme přilévat vodu, dokud nenasáknou docela.
    Do misky nasypeme pohankové lupínky na 4 porce (nabudou), já dala skoro celý sáček.
    Máslo nebo sádlo rozpustíme, vymažeme menší pekáček a zbytek nalijeme do lupínků.

  2. Měkké houby nakrájíme na prkénku na menší kusy a vrátíme je do kastrůlku. Přilijeme trochu vody, přidáme houbové koření a dáme povařit.
    Do misky s lupínky dáme pepř, utřený česnek s malým množstvím soli nebo vegety. Nalijeme vývar z hub, rozemneme majoránku, zamícháme. Vmícháme houby a žloutky.

  3. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně, lehkým obracením hmoty, vmícháme. Naplníme připravený pekáček a vložíme do vyhřáté trouby na 180°C. Až povrch zezlátne, je hotovo.

Poznámka od kuchařky

Já dávám máslo, ale dovedu si to představit s dobrým domácím sádlem. Tento pokrm vznikl, když jsem nenašla krupky. Recept jsem přizpůsobila pro pohankové lupínky, a kdo milujete pohanku, tak si určitě užijete.

Obrázek je trochu neupravený, ale jen tento kousek jsem zachránila, abych jej mohla vyfotit.