Krůtí závitky ve vinné omáčce

65
- reklama -

Suroviny

0,5 kg krůtích prsíček
100 g mrkve
100 g špenát(protlak)
bazalka
sůl
pepř
40 g másla (nebo kvalitní olej)
1,25 dl suchého bílého vermutu
1 polévková lžíce pikantní hořčice
2 dl kysané smetany
1 dl zeleninového vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Prsíčka rozložíme na plát, jemně naklepeme přes folii, osolíme, opepříme a posypeme bazalkou. Potřeme špenátovým protlakem, poklademe hranolky mrkve a stočíme do rolády.

  2. Opečeme na másle, aby se maso zatáhlo, podlijeme vývarem a vermutem a dusíme. Podléváme vývarem nebo horkou vodou.

  3. Měkké maso vyjmeme, do výpeku dáme hořčici smíchanou se smetanou a mírně provaříme. Roládu nakrájíme a podáváme přelitou omáčkou.

Poznámka od kuchařky

Maso také můžeme rozdělit na menší plátky, doba dušení se tím zkrátí. Špenát a mrkev pak rozdělíme podle počtu plátků.