
- reklama -
Suroviny
- 0,5 kg krůtích prsíček
- 100 g mrkve
- 100 g špenát(protlak)
- bazalka
- sůl
- pepř
- 40 g másla (nebo kvalitní olej)
- 1,25 dl suchého bílého vermutu
- 1 polévková lžíce pikantní hořčice
- 2 dl kysané smetany
- 1 dl zeleninového vývaru
Postup přípravy receptu
-
Prsíčka rozložíme na plát, jemně naklepeme přes folii, osolíme, opepříme a posypeme bazalkou. Potřeme špenátovým protlakem, poklademe hranolky mrkve a stočíme do rolády.
-
Opečeme na másle, aby se maso zatáhlo, podlijeme vývarem a vermutem a dusíme. Podléváme vývarem nebo horkou vodou.
-
Měkké maso vyjmeme, do výpeku dáme hořčici smíchanou se smetanou a mírně provaříme. Roládu nakrájíme a podáváme přelitou omáčkou.
Poznámka od kuchařky
Maso také můžeme rozdělit na menší plátky, doba dušení se tím zkrátí. Špenát a mrkev pak rozdělíme podle počtu plátků.
Kuchařka: Olina-preclik