
- reklama -
Suroviny
- 2 plátky krůtího masa (které si upravíme tak, aby nám šly udělat roládky)
- 100 g sušené šunky nebo anglické slaniny
- 200 g hlívy ústřičné
- 2 dcl červeného suchého vína
- 50 g slaniny
- 50 g másla
- čerstvé oregano nebo 1 lžička sušeného
- sůl
- mletý pepř
Postup přípravy receptu
-
Upravené maso osolíme, opepříme, poklademe šunkou, kterou posypeme lístky oregana, sbalíme roládky a upevníme špejlí.
-
Vložíme do pekáčku, posypeme na drobné kostičky pokrájenou slaninou a dáme do vyhřáté trouby.
-
Když se nám slanina rozehřeje a maso opeče, přilijeme víno, přidáme větvičky oregana, hlívu a pečeme doměkka a dozlatova.
-
Během pečení poléváme závitky vypečenou šťávou, je-li potřeba, podlijeme ještě vodou nebo vínem. Na závěr zjemníme šťávu kouskem čerstvého másla.
Poznámka od kuchařky
Jako přílohu jsme měli polentu s cibulkovou natí
Kuchařka: maris









