
Suroviny
4 porce
- 4 krůtí řízky
- 8 plátků anglické krkovičky
- 100 g sýru jadel
- olej
- máslo
- hladká mouka
- silný vývar
- sladká chilli omáčka
- pepř
- sůl
- stejně velké brambory s pěknou slupkou
Postup přípravy receptu
-
Brambory dobře umyjeme, necháme trochu oschnout, vidličkou na několika místech hluboko propícháme a obalíme je v soli.
-
Naskládáme vedle sebe do pekáčku a vložíme cca na hodinu do trouby vyhřáté na 220°C.
-
Maso naklepeme pod potravinovou fólií, opepříme a lehounce osolíme.
-
Na maso klademe plátky uzené krkovičky, hromádku hrubě nastrouhaného jadelu a zavineme do závitků. Hotové spíchneme kuchyňskými jehlami nebo párátky.
-
V pánvi rozpálíme olej a závitky ze všech stran opečeme dozlatova.
-
Stáhneme teplotu, závitky vyjmeme a odložíme stranou a do výpeku přidáme kousek másla.
-
Zasypeme hladkou moukou, prosmahneme a přilijeme takové množství vývaru, abychom vytvořili řidší šťávu.
-
Za stálého prošlehávání ji povaříme, dochutíme sladkou chilli omáčkou a případně dosolíme.
-
Vrátíme závitky a přikryté na nejnižší teplotě povaříme ještě asi 15 minut.
-
Upečené brambory rozbijeme pěstí a dovnitř každé vložíme kousek másla.