Krůtí v pikantní omáčce s kapary a hořčicí

52
- reklama -

Suroviny
4 porce

500 g krůtího masa nebo krůtích jater pokrájených na nudličky ( viz poznámka)
200 ml smetany ke šlehání
3 lžičky kaparů
1 lžíce hrubozrnné hořčice
1 středně velká cibule nakrájená na drobno
čerstvě mletý pepř
sůl podle chuti
asi 4 lžíce másla
3 lžíce petrželové nati

Postup přípravy receptu

  1. Máslo rozpustíme, necháme lehce zezlátnout a přidáme cibulku. Když zesklovatí, přidáme maso/játra, která orestujeme – nemícháme.

  2. Po chvíli, když se maso zatáhne a začně světlat, je osolíme, opepříme a zamícháme. Asi za tři minutky přidáme hořčici a smetanu.

  3. Necháme krátce zredukovat, až omáčka trochu zhoustne, a pak přisypeme kapary. Po dvou minutách odstavíme a opatrně vmícháme jemně nasekanou petrželku.

  4. Podáváme s hranolky, americkými bramborami, ale nejlépe s domácími lokšemi.

Poznámka od kuchařky

Množství hořčice a kaparů je spíše orientační, přizpůsobte je, prosím, své chuti 😉

Původní recept je na krůtí játra, která ale přes víkend neplánovaně odcestovala do paštiky, tak jsem zaimprovizovala s krůtím masem. Recept se osvědčil, takže příště, až jej budu opakovat, přidám fotku s játry 😉

Mé další recepty najdete tady: https://www.facebook.com/danielavariapise