
Suroviny
4 porce
- 500 g krůtího masa nebo krůtích jater pokrájených na nudličky ( viz poznámka)
- 200 ml smetany ke šlehání
- 3 lžičky kaparů
- 1 lžíce hrubozrnné hořčice
- 1 středně velká cibule nakrájená na drobno
- čerstvě mletý pepř
- sůl podle chuti
- asi 4 lžíce másla
- 3 lžíce petrželové nati
Postup přípravy receptu
-
Máslo rozpustíme, necháme lehce zezlátnout a přidáme cibulku. Když zesklovatí, přidáme maso/játra, která orestujeme – nemícháme.
-
Po chvíli, když se maso zatáhne a začně světlat, je osolíme, opepříme a zamícháme. Asi za tři minutky přidáme hořčici a smetanu.
-
Necháme krátce zredukovat, až omáčka trochu zhoustne, a pak přisypeme kapary. Po dvou minutách odstavíme a opatrně vmícháme jemně nasekanou petrželku.
-
Podáváme s hranolky, americkými bramborami, ale nejlépe s domácími lokšemi.
Poznámka od kuchařky
Množství hořčice a kaparů je spíše orientační, přizpůsobte je, prosím, své chuti 😉
Původní recept je na krůtí játra, která ale přes víkend neplánovaně odcestovala do paštiky, tak jsem zaimprovizovala s krůtím masem. Recept se osvědčil, takže příště, až jej budu opakovat, přidám fotku s játry 😉
Mé další recepty najdete tady: https://www.facebook.com/danielavariapise