Krůtí v papilotě s belugo-quinoovou přílohou

43
- reklama -

Suroviny

6 řízků z krůtích prsou (nebo stehen)
1 cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce másla
1 lžíce oleje
1 lžíce hnědého cukru
1 lžíce balzamikového octa
sůl
bylinky (šalvěj, rozmarýn, tymián – podle vašich preferencí)
ostrá hořčice
6 plátků anglické slaniny nebo šunky
pečící papír
Příloha:
1/2 šálku červené (nebo jiné) quinoy
1/2 šálku černé čočky beluga
sůl
1 lžíce lahůdkových kvasnic
pár kapek citronu
plocholistá petrželka
hrst sušené smažené cibule

Postup přípravy receptu

  1. Na másle a oleji opečeme dozlatova hrubě pokrájenou cibuli, ke konci přidáme i posekaný česnek. Posypeme cukrem, necháme chvilku zkaramelizovat a ochutíme balzamikem, podle chuti osolíme.


    Zobrazit celý recept

  2. Nastříháme čtverce pečícího papíru (tak velké, aby šlo maso zabalit), na papír položíme plátek slaniny, osolené a trošku hořčicí pomazané maso, lžičku cibulové směsi a kousek šalvěje (nebo rozmarýnu, tymiánu). Maso slaninou trošku obalíme a balíček zabalíme. Boky papíru dvakrát otočíme a uzavřeme pomocí sešívačky.

  3. Dáme na suchý plech péci – asi na půl hodiny a mezitím připravíme přílohu.
    Ve studené vodě propláchneme na sítě quinou, osolenou dáme do kastrůlku vařit do dvojnásobného množství vody, vaříme asi 15 minut, dokud se voda téměř nevstřebá, pod pokličkou necháme „dojít“. Čočku nemusíme namáčet, je uvařená (v nesolené vodě) asi za 20 minut. Do vody k čočce můžeme přidat kousek bylinky, kterou jsme použili do balíčku.

  4. Scezenou čočku smícháme s quinoou, ochutíme lahůdkovým droždím, citronem, osolíme podle chuti, vmícháme sušenou smaženou cibulku a plocholistou petržel.

  5. Papír na balíčku s masem prostřihneme a i s papírem můžeme společně s přílohou servírovat.

Poznámka od kuchařky

Přílohu můžete samozřejmě zvolit podle své chuti, čočka s quinoou je dobrá i studená jako salát.