![Krůtí v hokkaido omáčce – pro nejmenší_5ff6d85176c57.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/kruti-v-hokkaido-omacce-pro-nejmensi_5ff6d85168600.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 80 – 100 g krůtího masa
- 1/4 hokkaido
- 1 KL ghí
- kousek pórku
- solčanka
Postup přípravy receptu
-
Krůtí maso nakrájíme na kousky, pórek nadrobno. Hokkaido nakrájíme na malé kousky.
-
V kastrůlku rozehřejeme ghí a orestujeme pórek. Přidáme maso a ze všech stran opečeme. Přidáme hokkaido, podlijeme vodou a dusíme, než je maso i dýně měkká.
-
Když je maso měkké, vytáhneme ho a dýni rozmixujeme ponorným mixérem.
-
Maso vrátíme do omáčky, ochutíme solčankou a necháme ještě chvilku prohřát.
-
Podáváme s rýží.
Poznámka od kuchařky
Vhodnost dle zavedených surovin.
Pro větší děti není třeba hokkaido loupat, pokud je slupka dobrá. Pokud je špatná, oloupeme ji. Pro nejmenší ji oloupeme v každém případě.
Kuchařka: Johanka128