Krůtí v hokkaido omáčce – pro nejmenší

50
- reklama -

Suroviny

80 – 100 g krůtího masa
1/4 hokkaido
1 KL ghí
kousek pórku
solčanka

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso nakrájíme na kousky, pórek nadrobno. Hokkaido nakrájíme na malé kousky.


    Zobrazit celý recept

  2. V kastrůlku rozehřejeme ghí a orestujeme pórek. Přidáme maso a ze všech stran opečeme. Přidáme hokkaido, podlijeme vodou a dusíme, než je maso i dýně měkká.

  3. Když je maso měkké, vytáhneme ho a dýni rozmixujeme ponorným mixérem.

  4. Maso vrátíme do omáčky, ochutíme solčankou a necháme ještě chvilku prohřát.

  5. Podáváme s rýží.

Poznámka od kuchařky

Vhodnost dle zavedených surovin.

Pro větší děti není třeba hokkaido loupat, pokud je slupka dobrá. Pokud je špatná, oloupeme ji. Pro nejmenší ji oloupeme v každém případě.