
- reklama -
Suroviny
- krůtí maso, nejlépe prsa
- cibule
- celer
- olivový olej
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Krůtí maso omyjeme a nakrájíme na kousky. Celr nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno.
-
V kastrůlku rozehřejeme olivový olej a orestujeme cibuli. Přidáme nastrouhaný celer, podlijeme trochou vody a chvilku podusíme.
-
Přidáme krůtí maso, osolíme a necháme dusit doměkka.
-
Když je maso měkké, vytáhneme ho a celer rozmixujeme na omáčku.
-
Maso vrátíme do omáčky a podáváme s bramborami.
Poznámka od kuchařky
Vhodnost dle zavedených surovin.
Pokud v omáčce zůstane pár kousků celeru, ničemu to nevadí, nemusí to být úplně hladká konzistence. Podle potřeby je možné dolít k omáčce vodu, potom by se ještě nechala pár minut povařit.
Výborné i pro dospělé.
Kuchařka: Johanka128