- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 uzené krůtí stehno
- 2 cibule
- čerstvé houby
- kmín
- sůl
- olivový olej
- 2 lžíce mouky
Postup přípravy receptu
-
Krůtí stehno si vykostíme a maso nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme na proužky a dáme na olej osmažit, až je sklovitá přidáme pokrájené maso, když se pěkně osmaží, zalijeme trochou vody a dusíme do změknutí, osolíme dle potřeby (uzené stehno je slané).
-
Houby si nakrájíme na kousky, dáme na olej, osolíme, pokmínujeme a dusíme do měkka, až se z nich voda odpaří.
-
Pak přidáme k masu a společně ještě prohřejeme, uděláme si ze 2 lžic hladké mouky a oleje jíšku, kterou zahustíme šťávu.
Poznámka od kuchařky
Nikdy bych nevěřila, jak je uzené maso výborné s houbami, ale doma bylo krůtí,uzené stehno a z lesa jsme přinesli houby, takže bylo rozhodnuto a vařit to budu častěji, třeba i s jiným masem.
Kuchařka: Bibinka