
- reklama -
Suroviny
- 500 g krůtího masa
- 1 velká cibulka
- 1/2 sáčku fazolí
- plechovka krájených rajčat
- tymián
- sůl
- pepř
- chilli omáčka
- olej
- 2 kl Solamylu
- trocha vody
- tortilly
- čínské zelí
Postup přípravy receptu
-
Den předem si namočíme fazole do vody. Vodu druhý den slejeme, fazole propereme a uvaříme.
-
Krůtí maso nakrájíme na malé kousky, přidáme tymián, osolíme, opepříme, zakápneme chilli omáčkou dle chuti. Promícháme a necháme v chladu odležet.
-
Cibulku si očistíme, nakrájíme na proužky a na 2pl osmažíme. Přidáme maso a opékáme dokud není měkké. K masu přidáme rajčata, uvařené a okapané fazole a přivedeme k varu.
-
V malé skleničce si smícháme solamyl s vodou, přidáme k masu a provaříme.
-
Čínské zelí umyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky.
-
Každou tortillu na sucho krátce opečeme. Na každou tortillu dáme zelí, maso, zavineme a podáváme.
Poznámka od kuchařky
Kdo umí a má čas tortilly si udělá sám 😉
Kuchařka: nofrona