- reklama -
Suroviny
- 500 g krůtího stehna (vykostěného a bez kůže)
- 3 polévkové lžíce oleje ze sušených rajčat
- 6 sušených naložených rajčat
- 1 kávová lžička Sambal Oelek (pálivá pasta s feferonkami a rajčatovým protlakem)
- 2 kávové lžičky koření Tajemná Bombay od Kotányi (paprika, cibule, česnek, zázvor, kardamon, pískavice, koriandr, muškátový oříšek, pepř, mleté chilli, nové koření, skořice, hřebíček, sůl)
- 1 polévková lžíce sušeného medvědího česneku
- 250 ml kokosového mléka
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky, sušená rajčata na proužky. Do misky si dáme olej, koření, medvědí česnek, Sambal Oelek, nakrájená rajčata a promícháme, přidáme maso a ještě jednou promícháme.
-
Misku přiklopíme dáme do chladu marinovat zhruba na 2 hodiny.
-
Na rozpálenou pánev dáme maso i s marinádou a prudce opečeme ze všech stran.
-
Když je maso opečené přilijeme kokosové mléko a dusíme až je maso měkké. Kdo chce, může ještě dochutit solí.
Poznámka od kuchařky
Koření v závorce je složení Tajemné Bombay
Kuchařka: suslajda