Krůtí Tajemná Bombay

61
- reklama -

Suroviny

500 g krůtího stehna (vykostěného a bez kůže)
3 polévkové lžíce oleje ze sušených rajčat
6 sušených naložených rajčat
1 kávová lžička Sambal Oelek (pálivá pasta s feferonkami a rajčatovým protlakem)
2 kávové lžičky koření Tajemná Bombay od Kotányi (paprika, cibule, česnek, zázvor, kardamon, pískavice, koriandr, muškátový oříšek, pepř, mleté chilli, nové koření, skořice, hřebíček, sůl)
1 polévková lžíce sušeného medvědího česneku
250 ml kokosového mléka

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, sušená rajčata na proužky. Do misky si dáme olej, koření, medvědí česnek, Sambal Oelek, nakrájená rajčata a promícháme, přidáme maso a ještě jednou promícháme.


    Zobrazit celý recept

  2. Misku přiklopíme dáme do chladu marinovat zhruba na 2 hodiny.

  3. Na rozpálenou pánev dáme maso i s marinádou a prudce opečeme ze všech stran.

  4. Když je maso opečené přilijeme kokosové mléko a dusíme až je maso měkké. Kdo chce, může ještě dochutit solí.

Poznámka od kuchařky

Koření v závorce je složení Tajemné Bombay