
Suroviny
- 500 g vykoštěného krůtího stehna bez kůže
- 200 g hlívy ústřičné
- 200 g tvrdého sýra na strouhání
- sůl
- mletý pepř
- olej
- 4 stroužky česneku
- 250 g sterilovaných rajčat
- 1 PL nasekaného tymiánu
- 2 žloutky
- 1 větvičku rozmarýnu
- 1 chilli papričku bez semínek nakrájenou na proužky
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, usušíme, osolíme a opepříme. Opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji a vyndáme ho.
-
Chilli papričku, česnek nakrájený na plátky, rozmarýn a tymián orestujeme na výpeku. Přidáme nakrájená sterilovaná rajčata a krátce osmahneme.
-
Nakrájenou hlívu osmahneme na oleji. Polovinu hlívy dáme stranou. Na zbytek nalijeme omáčku z rajčat, promícháme a krátce za stálého míchání povaříme.
-
Do zapékací mísy dáme rajčatovou omáčku. Opečené maso nakrájíme na širší plátky.
-
Skládáme je vedle sebe na rajčatovou omáčku. Nakonec maso proložíme zbylou opečenou hlívou.
-
Sýr nastrouháme nahrubo a smícháme se žloutky. Směs osolíme, opepříme a dáme na maso.
-
Pečeme na 190°C 30-40 min. záleží na troubě. Podáváme se šťouchanými bramborami.
Poznámka od kuchařky
Zdroj Rytmus života mírně upraveno.