Krůtí stehno s máslovo-pomerančovou náplní

48
- reklama -

Suroviny

1 krůtí stehno
sůl
1/2 másla
( změklého, aby se dalo dobře roztírat)
špetka šalvěje
hrst nasekané petrželky
1 pomeranč

Postup přípravy receptu

  1. Měkké máslo smícháme se šalvějí, nasekanou petrželkou, šťávou z půlky pomeranče a nastrouhanou kůrou z celého pomeranče. Šťávu z pomeranče, která zbude z náplně v misce, přilijeme k masu.


    Zobrazit celý recept

  2. Stehno vykostíme a maso trochu nařežeme tak, aby vznikl plát. Obrátíme masem dolů a prsty opatrně uvolníme kůži od masa, ale při krajích necháme přichycenou. Pod kůži natřeme náplň, pak maso obrátíme kůží dolů. Maso posolíme a potřeme náplní, pevně stočíme a svážeme potravinářským provázkem. Celou roládu ještě osolíme a potřeme máslem. Zabalíme pevně do alobalu a pomalu pečeme. Hotovou ji rozbalíme a dopečeme, aby byla kůrčička křupavá.