- reklama -
Suroviny
- 1 krůtí stehno
- sůl
- 1/2 másla
- ( změklého, aby se dalo dobře roztírat)
- špetka šalvěje
- hrst nasekané petrželky
- 1 pomeranč
Postup přípravy receptu
-
Měkké máslo smícháme se šalvějí, nasekanou petrželkou, šťávou z půlky pomeranče a nastrouhanou kůrou z celého pomeranče. Šťávu z pomeranče, která zbude z náplně v misce, přilijeme k masu.
-
Stehno vykostíme a maso trochu nařežeme tak, aby vznikl plát. Obrátíme masem dolů a prsty opatrně uvolníme kůži od masa, ale při krajích necháme přichycenou. Pod kůži natřeme náplň, pak maso obrátíme kůží dolů. Maso posolíme a potřeme náplní, pevně stočíme a svážeme potravinářským provázkem. Celou roládu ještě osolíme a potřeme máslem. Zabalíme pevně do alobalu a pomalu pečeme. Hotovou ji rozbalíme a dopečeme, aby byla kůrčička křupavá.
Kuchařka: RubyRom