
- reklama -
Suroviny
- 500 g krůtího stehna bez kůže a vykostěné
- 2 cibule
- 6 stroužků česneku
- 1 PL sádla
- 400 g žampiónů nebo hlívu ústřičnou
- sůl
- čerstvý mletý pepř
- drcený kmín
- čerstvé bylinky
- Na kroupy:
- 1 hrnek špaldových krup
- 3 hřebíčky
- 1 cibuli
- 1 PL sádla
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 2 hrnky horké vody
Postup přípravy receptu
-
V pánvi necháme rozehřát sádlo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, necháme jí zpěnit.
-
Přidáme na plátky nakrájený česnek a nechme chvilku restovat.
-
Maso nakrájíme na kostky a přidáme k orestované cibuli, opečeme ze všech stran.
-
Osolíme, opepříme, dáme kmín. Dále přidáme nakrájené houby a dusíme asi 20-30 min.
-
K měkkému masu přidáme čerstvé bylinky, kroupy, promícháme už nevaříme.
-
Kroupy propláchneme a necháme asi 15 min. namočené.
-
Nakrájíme cibulku, rozehřejeme sádlo.
-
Do rozehřátého sádla dáme cibulku, hřebíčky a restujeme.
-
Kroupy slijeme a dáme k cibuli.
-
Osolíme opepříme, zalijeme horkou vodou a vaříme na mírném ohni 20-25 min.
Kuchařka: suslajda









