Krůtí stehno s česnekovou cuketou

73
- reklama -

Suroviny

300 g krůtího stehna (bez šlach, kostí a kůže)
250-300 g mladé cukety
2-4 stroužky česneku
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na stejně velké kousky, osolíme, opepříme a osmažíme na oleji. Zpočátku prudčeji, po opečení masa malinko zastříkneme vodou (2-3 lžíce) a pod poklicí pomalu dodusíme.

  2. K téměř měkkému přidáme na silnější kolečka nakrájenou mladičkou cuketu, dosmažíme a těsně před vypnutím přidáme rozetřený česnek.

  3. Promícháme, pokud je třeba i dosolíme a můžeme podávat – s bílým pečivem nebo i rýží.

Poznámka od kuchařky

Občas si, pro změnu, po přidání cukety jídlo ochutíme kapkou sojové omáčky. Opravdu kapkou, aby nepřebila základní chuť.