- reklama -
Suroviny
4 porce
- Krůtí stehno (dala jsem ještě kuřecí kusy)
- 1 větší cibule
- 4 stroužky česneku
- rozmarýn
- tymián
- čubrica (množství koření podle chuti)
- petržel (nebo pažitka)
- sůl
- solamyl
Postup přípravy receptu
-
Nakrájíme si cibuli na proužky, česnek na plátky a polovinu dáme na dno pekáčku.
-
Pak si prosolíme stehno, dáme ho na cibuli s česnekem a posypeme zbytkem cibule s česnekem, rozmarýnem, tymiánem, čubricou a nakonec nasekanou petrželkou.
-
Podlijeme vodou, přikryjeme a dáme péct do vyhřáté trouby.
-
Během pečení poléváme maso šťávou a doléváme vodu, aby bylo dostatek šťávy.
-
Pak si v malém hrnečku rozpustíme v trošce vody solamyl a zalijeme šťávu v pekáčku, smícháme se šťávou, aby byla hustší a ještě chvíli zapečeme.
Poznámka od kuchařky
Můj opětovný a dobrý experiment.
Musím si co nejdřív pořídit nový foťák, můj se rozbil a tento půjčený od dcery špatně fotí!
Kuchařka: Bibinka