
- reklama -
Suroviny
3 porce
- 600 g krůtího stehenního svalu bez kosti a kůže
- 300 ml zázvorového piva (Ginger beer)
- 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
- 4 lžíce medu
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička citronového pepře
- 1 lžička celého kmínu
- 1 lžička soli
Postup přípravy receptu
-
Maso opláchneme, osušíme a na mnoha místech propícháme. Vhodná je jehla na uzavírání španělských ptáčků.
-
V hlubším kastrolu dobře promícháme všechny uvedené suroviny. Přidáme celý kus krůtího masa, který v marinádě důkladně promačkáme. Kastrol přiklopíme poklicí a dáme nejlépe do druhého dne uležet do lednice. Maso můžeme 1-2 krát v marinádě otočit.
-
Druhý den pečeme v troubě předehřáté na 180°C doměkka. Přibližně 150 minut, záleží na tloušťce masa. Když je maso téměř měkké, sundáme pokličku a dopékáme odkryté na barvu.
Během pečení přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme horkou vodou. -
Upečené maso naporcujeme a na talíři přelijeme vypečenou šťávou. Podáváme s přílohou dle svých chutí. Já jsem měla brambory cibuláčky z papiňáku.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: Anna Kocikova