
- reklama -
Suroviny
4 porce nebo 2 chlapácké porce 😀
- 2 krůtí stehna
- 1 balíček majoránky
- sůl
- pepř
- 1 mrkev
- 1/2 celeru
- 4 stroužky česneku
- 2 cibule
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu nakrájíme na kostičky, cibuli a česnek očistíme a nakrájíme na kolečka, maso omyjeme a osolíme.
-
Do pekáčku dáme maso, opepříme, posypeme majoránkou (nejlépe domácí), zeleninou, trochu opepříme a podlejeme sklenkou vody.
-
Pečeme přiklopené cca hodinku v troubě na 180 °C- podléváme.
-
Odklopíme a dopečeme kůžičku.
-
Maso vyndáme a výpek rozmixujeme tyč. mixerem -uděláme omáčku- sos.
Poznámka od kuchařky
Podáváme se špekovými knedlíky, šťouchaným bramborem, rýží, co máte rádi. Když dělám ke knedlíkům, tak udělám více omáčky, podleji mlékem a vodou a svařím, popřípadě dohustím moukou.
Kuchařka: k.radulka