Krůtí steak „chorizo“

49
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 plátky krůtích prsou
grilovací koření (s česnekem nebo i jiné oblíbené)
2 lžíce oleje
100 g klobásy Chorizo
1 červená cibule
2 hrsti čerstvého baby špenátu

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa lehce naklepeme, posypeme kořením, pokapeme olejem a dáme do chladna odležet (aspoň na hodinu, možno ale i přes noc).


    Zobrazit celý recept

  2. Poté rozehřejeme pánev, na hodně rozpálenou vlijeme olej z masa a vložíme krůtí plátky. Zprudka opečeme z obou stran, až maso začne chytat barvu.

  3. Přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli a tenká kolečka klobásy, zmírníme příkon tepla a za občasného promíchání a otočení masa společně restujeme asi 5minut, dokud klobása nezačne pouštět šťávu a cibule trochu nezměkne ( nesmí být měkká moc, jen na skus).

  4. Nakonec vhodíme opraný a okapaný špenát a už jen společně na pánvi prohodíme.
    Podáváme s různě upravenými brambory nebo jen se zeleninovým salátem.