
- reklama -
Suroviny
- 750 g krůtí srdce
- 1 sklenička halali (200 g)
- 200 g smetana na šlehání
- 1 PL plnotučné hořčice
- 1 PL hladké mouky
- 1 cibule
- 2 bobkové listy
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Srdce po očištění nakrájíme na kousky. Na zpěněné cibuli orestujeme – buď na pánvi nebo v nádobě pomalého hrnce. Přidáme koření a zeleninovou směs.
-
V pomalém hrnci dusíme na 2. stupni téměř do změknutí cca 1,5-2 hodiny. Poté smícháme smetanu s hořčicí, moukou a důkladně rozšleháme. Vlijeme do směsi a dodusíme ještě cca 20 minut. Podáváme s těstovinami.
Poznámka od kuchařky
Lze samozřejmě připravit i v běžném kastrolu, jen musíme míchat.
Kuchařka: spagetka