Suroviny
- 600 g krůtích prsou
- 1/2 hlávky brokolice
- 100 g žampiónů
- 200 g tvrdého sýra nebo Hermelínu
- 150 g farmářské slaniny nebo anglické slaniny
- 2 cibule
- 1 malá cuketa
- 3 vejce
- hladká mouka
- sůl
- pepř
- grilovací koření s příchutí slaniny od Avokáda
- mléko
- olej
- cibulová nať
Postup přípravy receptu
-
Maso si nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme.
-
Sýr a slaninu nakrájíme také na větší kostky, brokolici rozebereme na růžičky, žampiony rozkrojíme napůl a cuketu a cibuli nakrájíme na měsíčky.
-
Toto všechno napichujeme na špejle a poprášíme zlehka grilovacím kořením s příchutí slaniny.
-
Z mouky, vajec, mléka, soli a nakrájené cibulové natě uděláme hustší těstíčko.
-
Špízy obalíme nejprve na sucho v hladké mouce a potom namáčíme v těstíčku a usmažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje do zlatova. Jako přílohu podáváme různě upravené brambory a zeleninový salát.
Poznámka od kuchařky
Bylo to zajímavé v tom, že jedno sousto byl žampion v těstíčku, druhé sousto krůtí v těstíčku, třetí anglická v těstíčku atd. Přišlo mi to, jak několik druhů jídel na jednom talíři. Určitě budu dělat častěji. Je důležité mít ty napichující kousky větší, aby vynikla chuť každého jednotlivého sousta
Inspirace: sRecepty.cz