
Suroviny
- 0,75 kg krůtích steaků (namletých)
- 8 křepelčích vajec
- petržel
- majoránka
- 1 rovná lžička koření Vepřová pečeně
- 1 rovná lžička soli
- 1 osmažená cibule
- kukuřičná strouhanka křupavá do těsta
Postup přípravy receptu
-
Všechny ingredience smícháme do lepivého těsta. Není nutné, aby bylo nelepivé, jako na klasickou sekanou.
-
Nabereme vždy trochu směsi a zlehka vyválíme ještě v kukuřičné strouhance. Tyto bochánky skládáme vedle sebe do zapékací misky. Pečeme cca 35 min na 180°C. Vprostřed pečení zakápneme olejem.
-
Při včerejší přípravě jsem zjistila, že nemám petržel. Nahradila jsem cibuli a petržel přidáním osmaženého pórku na malé lupínky a bylo to též velmi dobré.
Poznámka od kuchařky
Máme nejraději s „máslovou“ bramborovou kaší. Protože z mléčných výrobků konzumujeme jen máslo, vyrábím kaši jen z brambor a většího množství másla. Mně občas chytne mlsná i jen na samotnou máslovou kaši. 🙂
Místo koření Vepřová pečeně se určitě dají použít i kupované kořenící směsi na sekanou. Pokud Vám nevadí jód v jodované soli a nevaříte pro batole, aby Vám vadilo přespříliš pepře či glutamát a spol., klidně zkuste směs.