Krůtí „sekané“ kuličky s křupavou kukuřičnou strouhankou

62
- reklama -

Suroviny

0,75 kg krůtích steaků (namletých)
8 křepelčích vajec
petržel
majoránka
1 rovná lžička koření Vepřová pečeně
1 rovná lžička soli
1 osmažená cibule
kukuřičná strouhanka křupavá do těsta

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience smícháme do lepivého těsta. Není nutné, aby bylo nelepivé, jako na klasickou sekanou.

  2. Nabereme vždy trochu směsi a zlehka vyválíme ještě v kukuřičné strouhance. Tyto bochánky skládáme vedle sebe do zapékací misky. Pečeme cca 35 min na 180°C. Vprostřed pečení zakápneme olejem.

  3. Při včerejší přípravě jsem zjistila, že nemám petržel. Nahradila jsem cibuli a petržel přidáním osmaženého pórku na malé lupínky a bylo to též velmi dobré.

Poznámka od kuchařky

Máme nejraději s „máslovou“ bramborovou kaší. Protože z mléčných výrobků konzumujeme jen máslo, vyrábím kaši jen z brambor a většího množství másla. Mně občas chytne mlsná i jen na samotnou máslovou kaši. 🙂

Místo koření Vepřová pečeně se určitě dají použít i kupované kořenící směsi na sekanou. Pokud Vám nevadí jód v jodované soli a nevaříte pro batole, aby Vám vadilo přespříliš pepře či glutamát a spol., klidně zkuste směs.