Suroviny
- cca 400 g mleté krůtí maso
- cca 2-3 plátky chleba (možno i celozrnný)
- 2-3 vejce
- 1 gurmán bujón Maggi česnek a bylinky
- majoránka
- sůl
- pepř
- 3 cibule
- 5 stroužků česneku
- paprika sladká na posyp
- máslo
- hořčice dijonská
- brambory
- garam masaly
- olej
- bambova sůl
Postup přípravy receptu
-
1 cibuli nakrájet najemno, 2 cibule na půlkolečka, 2 stroužky česneku rozmačkat, 3 nakrájet najemno.
-
Do mísy si dát maso, najemno nakrájenou cibuli a česnek, okořenit bujónem, majoránkou, solí, pepřem- pořádně promíchat.
-
Plátky chleba bez kůrky rozdrobit do masa a tím zahustit na konzistenci z které bude možno vytvarovat sekanou.
-
Do pečící nádoby nasypat zbylou cibuli a česnek, dát sekanou, podlít vodou, sekanou posypat paprikou.
-
V troubě péct ve střední poloze, na cca 150°C cca 2 hodinky, v průběhu podlévat vodou a přelévat výpekem.
-
Brambory i se slupkou pořádně umýt, pokrájené na žádanou velikost naložit do mísy kde bude smíchané- voda, olej, sůl, garam massala tak aby byly zcela ponořeny.
-
Jakmile je sekaná upečená- vyjmeme brambory a rozložíme na plech s pečícím papírem, lehce přestříkáme olejem, posypeme bambuckou solí a dáme upéct do trouby.
-
Sekanou vyjmeme z výpeku a dáme do tepla.
-
Výpek i se zeleninou rozmixujeme, v kastrůlku zahřejeme a přidáme trošku másla na zjemnění a cca lžící dijonské hořčice.
-
Dle chuti dosolíme.
Poznámka od kuchařky
Tento recept je poněkud dietnější variantou na klasickou sekanou pečeni.
Krůtí sekaná s chlebem je v syrovém stavu poněkud řídčí, ale po upečení krásně drží.
Kdo chce, může samozřejmě sekanou naplnit čím bude chtít.