Krůtí sekaná s hořčičnou omáčkou a pečenými bramborami

62
- reklama -

Suroviny

cca 400 g mleté krůtí maso
cca 2-3 plátky chleba (možno i celozrnný)
2-3 vejce
1 gurmán bujón Maggi česnek a bylinky
majoránka
sůl
pepř
3 cibule
5 stroužků česneku
paprika sladká na posyp
máslo
hořčice dijonská
brambory
garam masaly
olej
bambova sůl

Postup přípravy receptu

  1. 1 cibuli nakrájet najemno, 2 cibule na půlkolečka, 2 stroužky česneku rozmačkat, 3 nakrájet najemno.


    Zobrazit celý recept

  2. Do mísy si dát maso, najemno nakrájenou cibuli a česnek, okořenit bujónem, majoránkou, solí, pepřem- pořádně promíchat.

  3. Plátky chleba bez kůrky rozdrobit do masa a tím zahustit na konzistenci z které bude možno vytvarovat sekanou.

  4. Do pečící nádoby nasypat zbylou cibuli a česnek, dát sekanou, podlít vodou, sekanou posypat paprikou.

  5. V troubě péct ve střední poloze, na cca 150°C cca 2 hodinky, v průběhu podlévat vodou a přelévat výpekem.

  6. Brambory i se slupkou pořádně umýt, pokrájené na žádanou velikost naložit do mísy kde bude smíchané- voda, olej, sůl, garam massala tak aby byly zcela ponořeny.

  7. Jakmile je sekaná upečená- vyjmeme brambory a rozložíme na plech s pečícím papírem, lehce přestříkáme olejem, posypeme bambuckou solí a dáme upéct do trouby.

  8. Sekanou vyjmeme z výpeku a dáme do tepla.

  9. Výpek i se zeleninou rozmixujeme, v kastrůlku zahřejeme a přidáme trošku másla na zjemnění a cca lžící dijonské hořčice.

  10. Dle chuti dosolíme.

Poznámka od kuchařky

Tento recept je poněkud dietnější variantou na klasickou sekanou pečeni.

Krůtí sekaná s chlebem je v syrovém stavu poněkud řídčí, ale po upečení krásně drží.

Kdo chce, může samozřejmě sekanou naplnit čím bude chtít.