Suroviny
- 500 g krůtích prsou
- Marináda:
- 200 g švestkového čatní – recept viz POZNÁMKA
- 200 g borůvek – rozmixované
- 1 PL indonézské sojové omáčky – lze vynechat
- 2 dcl kvalitního bílého vína
- 1 KL worčestru
- pepř
- sůl
- mletá skořice
- případně citron
- či cukr dle chuti
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na marinádu smícháme dohromady. Měla by být hladká a chutnat pikantně sladko kysele, líp to neumím popsat. Maso (nechané v celku) do této marinády ponoříme a necháme nejlépe přes noc v ledničce.
-
Prohřejeme troubu na 200°C, vložíme pekáč s tukem a necháme rozpálit. Pak vložíme okapané maso z marinády a pekáč přiklopíme. Pečeme po obou stranách 25 minut, tedy dohromady 50 minut. Během pečení, poléváme výpekem a podléváme zbytkem marinády.
-
Po této době by mělo být maso měkké, vyjmeme ho, omáčku ještě dochutíme, pokud je třeba. Já nezahušťovala, ale lze např. škrobem. Maso nakrájíme na tenké plátky a vrátíme do omáčky a prohřejeme.
-
Vypneme sporák a necháme asi 10 minut spojit chutě. Já podávala s těstovinami (naše nejoblíbenější příloha k tomuto typu), ale určitě lze i knedlík, rýže.
Poznámka od kuchařky
http://www.toprecepty.cz/recept/7699-svestkove-cat…, mám stejný recept, přiostřuju chilli a přidávám rozmarýn