
- reklama -
Suroviny
- 500 g vykostěného krůtího stehna bez kůže
- 3 žluté cibule
- 1 červená cibule
- 5 stroužků česneku
- 2 chilli papričky
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- drcený kmín
- 1 gelový drůbeží bujón
- 3 PL ostrého kečupu
- 1/4 litru vroucí vody
- 3 PL sladkého kečupu
- 3 stonky řapíkatého celeru
- 10 cm pórku bílá část
- 1/2 žluté papriky
- 1/2 oranžové papriky
- 2 PL vepřového sádla
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.
-
Česnek, 2 žluté cibule oloupeme a nakrájíme na jemno.
-
Do pánve dáme rozehřát sádlo na kterém orestujeme cibuli, česnek a nakrájené chilli papričky.
-
Přidáme maso a zprudka opečeme, aby se zatahlo.
-
Když máme maso opečené přidáme nakrájený řapíkatý celer, pórek, osolíme, opepříme, přidáme kmín.
-
Promícháme dáme gelový bujón, zalijeme vroucí vodou a necháme dusit.
-
Když máme maso skoro měkké přidáme oba kečupy a necháme dále dusit.
-
Nakonec přidáme nakrájené papriky, nakrájenou červenou a žlutou cibuli na proužky, necháme projít varem a vypneme. Podáváme s pečivem.
Poznámka od kuchařky
PL-polévková lžíce.
Kuchařka: suslajda









