
Suroviny
1-2 porce
- cca 80-100 g krůtího masa
- kousek másla
- 10 cm pórku
- kousek másla
- 1-2 PL ovesné mouky
- 2 PL ovesné smetany
- sůl
- rýže, quinoa, brambory, těstoviny…
Postup přípravy receptu
-
Krůtí maso nakrájíme na malé kousky, pórek na půlkolečka.
-
V kastrůlku rozehřejeme máslo a prudce na něm opečeme maso. Podlijeme vodou a dusíme doměkka.
-
V druhém kastrůlku rozhřejeme máslo a na jemném plameni na něm několik minut restujeme pórek. Zasypeme moukou, promícháme a ještě chvilku restujeme. Podlijeme vodou a několik minut podusíme.
-
Rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme ovesnou smetanu a podle potřeby ještě znovu rozmixujeme. Osolíme a necháme několik minut provařit.
-
N talíři servírujeme krůtí maso s omáčkou, podáváme s rýží, quinoou, bramborami, těstovinami…
Poznámka od kuchařky
Vhodnost dle zavedených surovin.
Pode barvy omáčka nevypadá jako pórková, ale to záleží trochu i na tom, jakou část pórku použijete.
Je neskutečně dobrá:-)
Pokud dítě má zavedený syrový pórek, může se jím omáčka posypat.